Gerookte Mexicaanse bonensoep

Gerookte Mexicaanse bonensoep

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porties

Składniki

Zure amandelroom
  • gepelde amandelen
    60 g
  • rauwe cashewnoten
    60 g
  • water
    200 g
  • gele ui
    60 g
  • citroensap
    1 el
  • ciderazijn
    1 el
  • zout
    1 - 2 snuifjes
Mexicaanse bonensoep
  • gele ui in stukken gesneden
    180 g
  • knoflookteentjes
    2
  • olijfolie
    1 tl
  • gemalen komijn
    1 tl
  • gemalen koriander
    ½ tl
  • chipotle chili, uit het blikje (ongeveer 2 pepers - zie tips)
    20 - 30 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    400 g
  • tomatenpuree
    70 g
  • groentebouillonpasta (zie tips)
    1 tl
  • water
    250 g
  • kidneybonen, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
    400 g
  • witte bonen, uit blik gemengd, in blik, gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
    400 g
  • maïskorrels, bevroren
    120 g
  • gedroogde oregano
    ½ el
  • zout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • vers korianderblad voor de garnering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1123.5 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 1157.8 kJ / 275.5 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 14.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 32.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...