Tomaten-Kranz mit Kapern

Tomaten-Kranz mit Kapern

4.5 89 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

  • Hartweizengrieß
    170 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft, 20 g Öl aufgefangen
    100 g
  • Kapern abgetropft
    60 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    420 g
  • Kräuter der Provence, getrocknet
    1 ½ EL
  • Wasser
    280 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Tomatenmark
    40 g
  • Zucker
    20 g
  • Salz
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 972 kJ / 232 kcal
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...