Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Hartweizengrieß
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, 20 g Öl aufgefangen
- 60 g Kapern, abgetropft
- 420 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ EL Kräuter der Provence, getrocknet
- 280 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 40 g Tomatenmark
- 20 g Zucker
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 972 kJ / 232 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Rum-Schnecken
7h 30min
Schwarz-Weiß-Brot
4h
Amaranth-Brötchen
9 godz.
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1h
Tomatenbrot
1h 35min
Mandel-Kräuter-Stangen
35min
Pane alla birra (Bier-Brot)
4h
Gurken-Kokos-Relish
50 min.
Partybrote
45 min.
Kürbisbrot
2h 30min
Schnelle Möhren-Brötchen zum Mitnehmen
35min
Franzbrötchen-Stollen
32h