Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sausagemeat
- 5 juniper berries
- ½ tsp black peppercorns
- 100 g pork loin, diced (3 cm)
- 100 g pork shoulder, diced (3 cm)
- 100 g water
- 15 g fine sea salt
- 20 g pork back fat, diced (3 cm), (see tip)
- 150 g whipping cream
- 1 pinch ground cloves
- 1 pinch ground coriander
- 1 pinch ground nutmeg
Black Garlic Ketchup
- 150 g black garlic
- 50 g apple juice
- 15 g apple cider vinegar
- ⅛ tsp xanthan gum (see tip)
Finalisation
- 1000 g water
- 1 tsp vegetable oil, for frying
- 12 slices smoked bacon
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 954.8 kJ / 228.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 691.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 Min
Chicken, Chorizo and Potato Stew
50min
Chocolate Avocado Dream
15min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45 min
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
3 godz. 45 min
Salt Cod Gratin
50min
Chicken Étouffée
1h 25min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 Std. 10 Min
Asian-style Beef Stew
2 godz. 30 min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2h 20min
Beef Goulash
2 Std. 45 Min