Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g whole milk
- 80 g olive oil
-
15
g fresh yeast
lub 1 ½ tsp dried yeast - 350 g strong white bread flour
- 15 g sugar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 10 g fresh mint, leaves only
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 75 g cream cheese
- 1 ½ tsp nigella seeds
Fatayer
- strong white bread flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Persian Flatbreads
1 godz. 45 min
Tuna and Olive Empanaditas
4h 5min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1h 35 min.
Spinach Fatayers
2h
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Dill and Feta Flatbread
1 godz. 20 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Moroccan Mint Tea
25 min