Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g whole milk
- 80 g olive oil
-
15
g fresh yeast
lub 1 ½ tsp dried yeast - 350 g strong white bread flour
- 15 g sugar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 10 g fresh mint, leaves only
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 75 g cream cheese
- 1 ½ tsp nigella seeds
Fatayer
- strong white bread flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Fatayer with cheese and mint
2h 15min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Feta and Honey Cheesecakes
1h
Spinach Fatayers
2h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Semolina cake (namoura)
1h 50 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Gazelle horns
1h
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Fatayer with cheese and mint
1h 5min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min