![Spiced Butternut Squash Brioche Pudding Spiced Butternut Squash Brioche Pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B33200E-620D-4095-A76C-92659A4157FE/Derivates/6312CB7D-50CE-4CFB-84F4-3FBA87B090A7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 250 g water
- butter, for greasing
- 370 g brioche bread, sliced (approx. 12 slices)
- 100 g sultanas
- 480 g whole milk
- 50 g golden caster sugar
- 2 large eggs
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cardamom
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 319 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Charcoal Bread
2h 35min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Rye Flatbreads
2h 10 min
Soda Bread with Feta
30 Min
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6 Std. 40 Min
Chocolate Brioche
5 godz.
Walnut Scones
30 Min
Date and Bran Muffins
8h 35min
Oaty Cookies with Wholemeal Flour and Honey
45 Min
Walnut Bread
2ч. 45 мин.
Steamed Wholemeal Bread
2 Std.
Yoghurt Bread
2 Std.