Stuffed Christmas Chicken (Mexico)

Stuffed Christmas Chicken (Mexico)

4.5 10 ocen
Przygotowanie 1 godz. 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 portions

Składniki

Stuffing
  • extra virgin olive oil , plus extra for greasing
    70 g
  • pine nuts
    100 g
  • mince (pork or chicken)
    300 g
  • ground cinnamon , to taste
    ¼ - ½ tsp
  • ground nutmeg , to taste
    ¼ - ½ tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • raisins
    100 g
  • prunes, pitted
    100 g
  • breadcrumbs
    2 - 3 Tbsp
  • medium eggs
    2
Chicken
  • chicken (approx. 2 kg)
    1
  • fine sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
Sauce
  • onions , quartered
    300 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • unsalted butter , diced
    70 g
  • port
    180 g
  • dry white wine
    180 g
  • water
    200 g
  • fine sea salt , to taste
    1 - 2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1439 kJ / 344 kcal
Białko 9.8 g
Węglowodany 16.9 g
Tłuszcz 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...