Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffing
- 70 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 100 g pine nuts
- 300 g mince (pork or chicken)
- ¼ - ½ tsp ground cinnamon, to taste
- ¼ - ½ tsp ground nutmeg, to taste
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g raisins
- 100 g prunes, pitted
- 2 - 3 Tbsp breadcrumbs
- 2 medium eggs
Chicken
- 1 chicken (approx. 2 kg)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Sauce
- 300 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 70 g unsalted butter, diced
- 180 g port
- 180 g dry white wine
- 200 g water
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
Alternatywne przepisy
Berry Liqueur
25min
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5min
Stir-Fried Beef with Caponata
45min
Mussels with Leek and Coconut Sauce (TM6)
Keine Bewertungen
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1h 20min
Goat's Cheese Eggs with Watercress and Beetroot
30min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2h
Meatballs with Rice, Peppers and Curry Sauce
45min
Sunday Morning Breakfast Bake
1h 15min
Meatballs with Romesco Sauce
1 Std. 40 Min
Vitamin Juice
10min
Irish Seafood Chowder
55min