![Stuffed Christmas Chicken (Mexico) Stuffed Christmas Chicken (Mexico)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4708A558-F198-4CC4-8589-273F4FE2657D/Derivates/DACA7BD0-4318-4026-A179-5EA9614EE5A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffing
- 70 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 100 g pine nuts
- 300 g mince (pork or chicken)
- ¼ - ½ tsp ground cinnamon, to taste
- ¼ - ½ tsp ground nutmeg, to taste
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g raisins
- 100 g prunes, pitted
- 2 - 3 Tbsp breadcrumbs
- 2 medium eggs
Chicken
- 1 chicken (approx. 2 kg)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Sauce
- 300 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 70 g unsalted butter, diced
- 180 g port
- 180 g dry white wine
- 200 g water
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
Alternatywne przepisy
Pancakes with Two Fillings
40min
Mediterranean Turkey Roulades
45 Min
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM5)
Brak ocen
Full English Breakfast Popover
35 min
Scandinavian Brunch Roll
4 Std. 10 Min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2 godz. 10 min
Sultana and Cranberry Rolls
14h 25min
Four Cheese Sharing Flatbread
40min
Poppy seed and rosemary crispbread
1hod. 15min
Omelette Sticks
30min
Honey Lime Chicken with Mango Chutney
1hod. 15min
Potato Salad with Quail Eggs, Capers and Anchovies
30min