Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 65 g di latte
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 10 g di gelatina in fogli, ammollata in 50 g di acqua fredda e strizzata
- 200 g di pesche noci, tagliate a fette (1 cm) o a cubetti (1 cm)
- 20 g di burro
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 2 cucchiai di pistacchi tritati
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1974 kJ / 471 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 56.7 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di carote grattugiate (TM6)
10min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1h
Moddizzosu di patate
7h
Melanzane alla messinese
30 Min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3 Std. 30 Min
Sformato tricolore
1h 30min
Torta soffice alle albicocche
1h
Mousse alla banana e formaggio
10min
Fregola ai frutti di mare
40min
Crostata ai pistacchi
4sa
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30min
Panna cotta alle pesche
3 Std. 15 Min