Stracotto di manzo con funghi e patate

Stracotto di manzo con funghi e patate

3.6 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

  • farina tipo 00 q.b.
  • 750 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi cappello del prete o copertina (4 cm)
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di cipolla bianca in quarti
  • 70 g di carota pelata e a pezzi
  • 50 g di sedano a pezzi
  • 50 g di funghi porcini secchi precedentemente ammollati e strizzati
  • 300 g di funghi champignon freschi
  • 50 g di vino rosso
  • 200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 foglie di salvia fresca
  • 400 g di patate pelate e a pezzi (3-4 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 407.5 kcal / 1704.5 kJ
Białko 45.9 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 323.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...