Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tartiner
- 50 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g d'huile de noisette
- 50 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 1 c. à café de cacao en poudre
- 150 g de lait concentré sucré
La pannacotta
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
- 300 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1377.3 kJ / 330.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 70.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert aux speculoos
6 Std. 20 Min
Chocolat liégeois
4h 30min
Meringues fondantes chocolat-amande
2j 30 menit
Flan pâtissier au chocolat au lait
1 Std. 40 Min
Moelleux aux barres chocolatées
1h
Minicannelés aux speculoos
1 Std. 20 Min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Mousse aux 3 chocolats
5h 40min
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
1 Std. 15 Min
Number cake 10
2h 15min
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6h 30min
Brownies Kinder Bueno
35min