Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon
- 1 ½ oz extra virgin olive oil, divided
- 2 oz soy sauce
- ½ tsp brown sugar
-
4
fresh salmon fillets (5-6 oz ea., 1¼ in. thick )
lub 4 firm white fish fillets (5-6 oz ea., 1¼ in. thick ) - 21 oz russet potatoes, peeled, cubed (½ in.), divided
- 4 oz onions, quartered
- 1 garlic clove
- non-stick cooking spray
- 16 oz vegetable stock
- salt, to season, to taste
- ground black pepper, to season, to taste
-
12
oz broccoli florets
lub 12 oz mixed vegetables (e.g. carrots, cauliflower, broccoli), sliced - 16 oz frozen green peas
- 8 oz whole milk, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5076.1 kJ / 1213.2 kcal
- Białko
- 107 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 4305.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 min
Lemon Garlic Salmon
2 godz. 20 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Avocado Tuna Salad
5min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Broccoli Sauté
20 min
Jersey Beef
30 min
Meat Sauce
1 godz. 45 min
Cheese Omelet with Spinach
25 min
Grated Carrot Salad
10min
Turkey Bolognese Sauce
50 min
Maple Glazed Chicken with Acorn Squash and Rice
1 godz. 10 min