![Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/13669680-5669-4FD2-94B1-C3B01FA7A385/Derivates/dfba3e8b-2a6f-4f63-8987-5379644183ed.jpg)
Wersje kompatybilne
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Butter
- 3 sprigs parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 3 - 4 fresh sage leaves
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 10 fresh chives, in pieces (1 in.)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 8 oz unsalted butter, softened
Vegetables and Steaks
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only, plus extra to garnish
- 1 oz vegetable oil, plus extra to brush
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 16 oz potatoes, peeled, cubed (1 in.)
- 20 oz water
- 12 oz broccoli florets
- 4 sirloin steaks (1½ in. thick)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1148 mg
Alternatywne przepisy
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4hod. 20min
Spanish Rice
35min
Roasted Potato Salad
1h
Meat Sauce
1 godz. 45 min
Irish Seafood Chowder
55 min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min
Fish and Chips
30min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Sous-Vide Sausage Ragù
2 Std. 25 Min
Ratatouille Galette
1h 30min
Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans
1 godz. 20 min
Steamed Salmon and Veggies with Yellow Rice
35min