![Tuna and Caper Sauce Fusilli Tuna and Caper Sauce Fusilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D2BC551F-8583-4989-BF51-F111F563EA53/Derivates/7f26bb84-44ff-4ad6-9a9d-3097fc09abbf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz parsley, leaves and tender stems
- 1 lemon, thin peel only, no pith, plus 2 oz juice
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz capers, drained
- 1 garlic clove
- 2 cans tuna, packed in water, drained (5 oz cans)
- 45 oz water
- 1 heaping tsp salt
-
12
oz fusilli pasta, dried
lub 12 oz rotini pasta, dried - 1 lemon, quartered, to serve, plus extra to zest, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2559.5 kJ / 611.7 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1401.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Squid Ink Pasta
1sa
Portuguese Fish and Potato Stew
45min
Thai Curry Noodles
25 dk
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Smoked Salmon and Zucchini Pasta
35min
Shrimp and Green Pea Pasta
40min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1sa
Mushroom Fettuccini
40min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Tuna Noodle Bake
1 Std. 20 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Sun-Dried Tomato Spaghetti
45min