![Tarte flambé alle cipolle Tarte flambé alle cipolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9c2749c5-3330-49de-9921-36d8a0f99b76/Derivates/f133e409-8701-4912-8fe1-956e3c81ef3b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di acqua
- ¾ di cucchiaino di sale
- 150 g di panna acida
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 200 g di cipolla bianca a metà
- 200 g di cipolla rossa a metà
- 30 g di erba cipollina fresca, tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 407.8 kJ / 98.5 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 6.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di grano saraceno e verdure
2 Std.
Rösti svizzero (TM6)
9 godz.
Liquore alle pere
384h
Sformatini patate e porri
55min
Crema al limone con orecchie di biscotto
40min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 godz. 20 min
Tarte flambé alle cipolle (TM6)
1hod.
Cheesecake al torroncino
4 godz. 30 min
Bortellina
30min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 min
Frittata di ceci e verdure (senza uova)
45 Min
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1 godz. 30 min