Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pera, sbucciata e a dadini (1-2 cm)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere + q.b.
-
1
cucchiaio di zucchero di canna
lub 1 cucchiaio di zucchero - 30 g di Rum
-
60
g di zucchero di canna
lub 60 g di zucchero - 25 g di amaretti + q.b.
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 672.8 kJ / 160.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 53.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta di mais
1 Std.
Cocotte persi pien
1 Std.
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2 Std.
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 Std. 10 Min
Bicchierini di avena alla zucca
2 Std. 20 Min
Crema dessert alla birra
2h 15min
Cheesecake al caffè
5 Std. 30 Min
Crostata di zucca all'amaretto
3h 45min
Torta di mandorle e pistacchi
1 Std.
Torta di albumi e cioccolato
45 Min
Torta frangipane alle mele
2 Std. 20 Min
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1 Std. 20 Min