Dessert alla ricotta e pere in cocotte
TM6 TM5

Dessert alla ricotta e pere in cocotte

3.3 (13 ocen)

Składniki

  • 250 g di pera, sbucciata e a dadini (1-2 cm)
  • 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere + q.b.
  • 1 cucchiaio di zucchero di canna
    lub 1 cucchiaio di zucchero
  • 30 g di Rum
  • 60 g di zucchero di canna
    lub 60 g di zucchero
  • 25 g di amaretti + q.b.
  • 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
672.8 kJ / 160.8 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
22.1 g
Tłuszcz
5.6 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
2.1 g
Sód
53.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy