Dessert alla ricotta e pere in cocotte

Dessert alla ricotta e pere in cocotte

3.1 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 pezzi

Składniki

  • 250 g di pera sbucciata e a dadini (1-2 cm)
  • 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere + q.b.
  • 1 cucchiaio di zucchero di canna
    1 cucchiaio di zucchero
  • 30 g di Rum
  • 60 g di zucchero di canna
    60 g di zucchero
  • 25 g di amaretti + q.b.
  • 250 g di ricotta fresca sgocciolata dal siero
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 160.8 kcal / 672.8 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 53.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...