![Dessert alla ricotta e pere in cocotte Dessert alla ricotta e pere in cocotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d52ef632df6efcde6788b59173b04d33/Derivates/3c2f9d9e7161c2c05385dfe7f927f71655af3458.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pera, sbucciata e a dadini (1-2 cm)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere + q.b.
-
1
cucchiaio di zucchero di canna
lub 1 cucchiaio di zucchero - 30 g di Rum
-
60
g di zucchero di canna
lub 60 g di zucchero - 25 g di amaretti + q.b.
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 672.8 kJ / 160.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 53.1 mg
Alternatywne przepisy
Fior di castagne
1 godz. 30 min
Tasca di vitello ripiena a Cottura Lenta
2h 30min
Cheesecake alle pesche
8 godz. 30 min
Aperitivo ai mirtilli con tartine di gamberi
5 Std.
Sformatini di finocchi
1 godz. 30 min
Rotolo ai piselli
50 min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2h 30min
Cocottine di zucca e ricotta
50 min
Tortini mandorle e more
55 min
Flan al cavolo viola
55 min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 godz. 30 min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 godz. 20 min