Pavlova con pere all'arancio

Pavlova con pere all'arancio

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

Pavlova
  • 220 g di zucchero
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 4 albumi temperatura ambiente
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di cremor tartaro (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
Pere arancioni al vapore
  • 250 g di pere (pere piccole), mature ma sode, non sbucciate, a metà in senso verticale
  • 300 g di acqua
  • 1 cucchiaio di zeste di arancio grattugiate (da 1 arancia)
  • 100 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 2 bacche di anice stellato
  • 1 stecca di cannella
  • 20 g di zucchero
Terminare la preparazione
  • 400 g di panna (30-40% di grassi) ben fredda
  • 1 - 2 cucchiai di mandorle a bastoncini tostate
  • 1 cucchiaio di riccioli di cioccolato fondente

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 61 mg
Białko 4 g
Kalorie 1484 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...