Crostata di mandorle e ricotta

Crostata di mandorle e ricotta

4.3 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 80 g di zucchero
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 130 g di burro a pezzi
Ripieno
  • 80 g di mandorle pelate
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 80 g di zucchero
  • 250 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 2 uova

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 490 kcal / 2050 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...