![Crostata di mandorle e ricotta Crostata di mandorle e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5AB5F40-80EB-4E41-B235-796BA97EE880/Derivates/85211707-9E08-477D-B510-A370E144A1C3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 130 g di burro a pezzi
Ripieno
- 80 g di mandorle pelate
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di ricotta e mirtilli
55 Min
Crostata di frutta secca e miele
1 Std. 10 Min
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1 Std. 10 Min
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Crostata integrale ricotta e cioccolato
2 godz. 50 min
Crostata al cioccolato bianco
1 Std. 10 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Crostata mele e cannella
1 Std. 20 Min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.