Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g rice vermicelli
- 500 g water
- 1 tsp vegetable oil
- 80 g carrot
- 80 g red pepper, cut in 2 wedges
- 50 g red radishes
- 100 g red cabbage, thickest part of the core removed, in 1 wedge that fits in feeder
Chilli Sauce
- 90 g water
-
30
g Korean chilli paste (gochujang)
lub harissa paste - 90 g soy sauce
- 30 g caster sugar
Finalisation
- 8 sheets spring roll rice paper (Ø 22 cm)
- water, warm, for softening rice paper
- 8 green lettuce leaves (approx.10 cm x 15 cm)
- 50 g fresh beansprouts
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 8 sprigs fresh mint, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1700 mg
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Röstis (TM6)
50min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55min
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Frozen Yoghurt Bark (TM6)
6 Std. 10 Min
Sous-vide Korean-style BBQ Pork Loin
4 Std. 50 Min
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25min
The best ricotta gnocchi
3h 45 min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35min
Caramel syrup
25min
Spiralized Courgette with Shrimp and Lemon Sauce
25min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Candied Almond
10min