![Tonkatsu with coleslaw, wasabi and dill dressing, potato wedges Tonkatsu with coleslaw, wasabi and dill dressing, potato wedges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4347e420a2734b48efdd8cc68fd79364/Derivates/cd2c0f42502fba0de23aac1794addac5312c3b41.jpg)
Wersje kompatybilne
Tonkatsu with coleslaw, wasabi and dill dressing, potato wedges
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baked potatoes
- 500 g potatoes, cut in wedges
- 1 tbsp honey
- 20 g oil
- ½ tsp garlic powder
- 2 - 3 pinches brown sugar
- ½ tsp salt
- 2 - 3 pinches ground white pepper
Coleslaw
- 300 g white cabbage, cut in pieces (5-6 cm)
- 30 g soy sauce
- 30 g rice vinegar
- 1 tsp sesame seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp sugar
Tonkatus and dressing
- 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 - 2 tsp wasabi paste
- 25 g rice vinegar
- 50 g yoghurt
- 50 g mayonnaise
- 2 - 3 pinches sugar
- 2 - 3 pinches salt, plus ½ tsp and extra for seasoning
- 1 egg
- 60 g mineral water, sparkling
- 30 g cornflour (starch)
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 - 4 tbsp plain flour
- 4 pork chops, boneless (approx. 120 g each)
- 100 g panko breadcrumbs
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2418.3 kJ / 578 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1433.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Surimi Stick Salad (TM5)
15min
Croque Madame
45 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1 godz. 30 min
Ratatouille Galette
1 godz. 30 min
Sichuan spaghetti
50 dk
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29u. 50min
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1h
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Bulgogi (Pan-fried Marinated Beef)
1h 20min