Wersje kompatybilne
Tonkatsu with coleslaw, wasabi and dill dressing, potato wedges
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baked potatoes
- 500 g potatoes, cut in wedges
- 1 tbsp honey
- 20 g oil
- ½ tsp garlic powder
- 2 - 3 pinches brown sugar
- ½ tsp salt
- 2 - 3 pinches ground white pepper
Coleslaw
- 300 g white cabbage, cut in pieces (5-6 cm)
- 30 g soy sauce
- 30 g rice vinegar
- 1 tsp sesame seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp sugar
Tonkatus and dressing
- 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 - 2 tsp wasabi paste
- 25 g rice vinegar
- 50 g yoghurt
- 50 g mayonnaise
- 2 - 3 pinches sugar
- 2 - 3 pinches salt, plus ½ tsp and extra for seasoning
- 1 egg
- 60 g mineral water, sparkling
- 30 g cornflour (starch)
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 - 4 tbsp plain flour
- 4 pork chops, boneless (approx. 120 g each)
- 100 g panko breadcrumbs
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2418.3 kJ / 578 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1433.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40 Min
Char Siu Marinade
10 min
Hoisin Pork Bowl
45 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™) Metric
2 godz. 30 min
Lamb Meatballs, Minty Pea Houmous and Flatbreads
1h 15min
Sous-vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5h 45min
Bulgogi (Pan-fried Marinated Beef)
1h 20 min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Pineapple Pork Chops
2 godz. 40 min