Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 250 g de arroz
- 45 g de aceite de cacahuate
- 100 g de cebolla cambray, en trozos
- 15 g de jengibre, pelado
- 2 chiles de árbol secos
- 50 g de cacahuate pelado
- 400 g de camarones medianos crudos, limpios, en trozos (1 cm)
- 40 g de salsa de soya
- 20 g de miel
- 20 hojas de lechuga francesa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 844 kJ / 201 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada con queso de cabra y aderezo de nuez de la india
25 min
Calabacitas rellenas al vapor
40 min
Pasta con camarones
35 Min
Camarones salteados a los tres chiles
1j 30 menit
Camarones a la mantequilla de ajo
35 Min
Taboule de coliflor
15min
Sopa de betabel con tostadas gourmet
50 menit
Panque de manzana y datiles sin gluten
1j 30 menit
Arroz negro con calamares fritos y camarones
1 Std. 40 Min
Salsa de jitomate
35 Min
Salsa verde cruda
5 min
Espagueti del mar
35 Min