Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo, pelados
- 35 g de aceite vegetal
- 45 g de pasta de té limón (ver receta)
-
10
g de salsa de pescado
lub ½ cdita de sal fina - 45 g de miel de abeja
- ¼ g pimienta negra molida
- 500 g de camarones grandes, pelados y limpios
- hojas de cilantro, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 3150 kJ / 750 kcal
- Białko
- 114 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30 min
Tártara de Salmón
25 min
Pollo en mostaza y miel con puré de coliflor
50 Min
Salmón al horno con ensalda de tocino y vinagreta de balsámico
30 min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 Min
Ceviche peruano
1 Std. 15 Min
Crema de camarón
45 min
Mejilones con albahaca, almendras y mantequilla
40 min
Pasta de té limón
10min
Camarones al ajillo
25 min
Ceviche peruano
30 min
Pulpo con soya y mantequilla
1h 40 min