
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à croissant végane
- 220 g de lait d'amande non sucré
- 40 g d'huile végétale
- 60 g de sucre
- 15 g de levure fraîche
- 450 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
Garniture aux noix
- 60 g de dattes dénoyautées
- 150 g de fruits à coque mélangés (par ex. : noisettes, noix, noix de cajou...)
- 20 g de sirop d'érable
- ½ c. à café d'arôme de vanille
Glaçage
- 80 g de sucre
-
2
c. à café de beurre végan
lub 2 c. à café de margarine - 2 c. à soupe de lait d'amande non sucré
- du lait d'amande non sucré, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 316.9 kcal / 1325.9 kJ
- Białko
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 30.4 mg