Buchweizen-Flammkuchen mit Wurzelgemüse und Chili-Honigglasur

Buchweizen-Flammkuchen mit Wurzelgemüse und Chili-Honigglasur

3.5 58 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    30 g
  • Buchweizenmehl
    200 g
  • Kichererbsenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    100 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Joghurt, 1,5% Fett
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Öl zum Einfetten
Chili-Honig-Glasur und Fertigstellung
  • rote Chilischoten, frisch in Stücken
    1 - 2
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm), und etwas mehr zum Bestreuen
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Honig
    80 g
  • Reisessig
    10 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Koriander, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Crème fraîche
    200 g
  • Möhren in Scheiben (4 mm)
    110 g
  • Pastinaken in Scheiben (4 mm)
    130 g
  • rote Zwiebeln in Scheiben (4 mm)
    80 g
  • Gorgonzola in Stücken
    140 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1253 mg
Białko 23 g
Kalorie 2575 kJ / 616 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...