Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 230 g Zucchini, in Stücken
- 35 g Zwiebel, halbiert
- 30 g Öl
- 180 g Ricotta
- 3 Eier
- ½ - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 500 g Wasser
- 1 EL Butter
- Meersalz, grob, zum Würzen
- Petersilie, gehackt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 565 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1269 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mais-Polenta-Puffer mit Joghurtsauce
1h
Omelette-Wrap mit Champignons und Spinat
40min
Frittata mit Ziegenfrischkäse und karamellisierten roten Zwiebeln
40min
Süßkartoffel-Mais-Tortilla
45min
Gemüse-Frittata
40min
Kräuter-Ricotta-Tarte (Low Carb)
1 Std. 45 Min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1h
Ofen-Omelette mit Topping
20 Min
Eier-Gemüse-Muffins
30 Min
Zucchininudeln mit Walnuss-Frischkäse-Pesto
30 Min
Blumenkohl-Stampf mit Hähnchen und Avocado
35min
Ratatouille mit Blumenkohlreis
40min