Zucchini-Ricotta-Frittata

Zucchini-Ricotta-Frittata

3.5 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Zucchini in Stücken
    230 g
  • Zwiebel halbiert
    35 g
  • Öl
    30 g
  • Ricotta
    180 g
  • Eier
    3
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Wasser
    500 g
  • Butter
    1 EL
  • Meersalz, grob (opcjonalnie) zum Würzen
  • Petersilie gehackt, zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1269 mg
Białko 30 g
Kalorie 2362 kJ / 565 kcal
Tłuszcz 46 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...