Empanadas véganes aux champignons et au poivre

Empanadas véganes aux champignons et au poivre

4.9 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 morceaux

Składniki

  • 400 g de farine de blé et un peu plus pour travailler la pâte
  • 220 g d'eau tiède
  • 1 paquet de levure déshydratée (7 g)
  • 35 g d'huile d'olive et un peu plus pour la dorure
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 50 g d'oignons coupés en deux
  • ½ bouquet de persil frais
  • 150 g de poivrons rouges en morceaux
  • 100 g de champignons frais
  • 20 g de purée de tomates
  • ½ c. à café de sauce harissa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 82.9 kcal / 346.7 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 149.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...