
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de noix décortiquées
- 60 g d'amandes crues
- 20 g de graines de lin
- 550 g d'eau
- 350 g de patates douces à chair orangée pelées, en morceaux (2 cm)
- 50 g de sucre
- 80 g de dattes Mejhoul, dénoyautées (± 5 pièces)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 50 g de farine de blé
- 3 c. à soupe de poudre de cacao et un peu plus pour saupoudrer
- 2 - 3 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 173.2 kcal / 724.8 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 66.2 mg