Würziges italienisches Huhn in Tomaten-Rotwein-Sauce

Würziges italienisches Huhn in Tomaten-Rotwein-Sauce

4.5 306 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    5
  • Rosmarin abgezupft
    4 Zweige
  • Salz
    1 TL
  • Olivenöl
    70 g
  • Pfeffer
    1 TL
  • Hähnchenschenkel, mit Haut (4 Stück à ca. 300 g)
    1200 g
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Wacholderbeeren
    6
  • Zucker
    1 Prise
  • Rotwein, trocken
    250 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose mit Kräutern
    400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 912 kcal / 3814 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 66 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 861 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...