
Urządzenia i Akcesoria
Rahmspinat mit Kartoffelpüree und Ei
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Knoblauchzehen2
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Braten110 g
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken750 g
-
Salz2 ½ - 3 TL
-
Wasser500 g
-
Blattspinat, frisch ggf. grob gehackt500 g
-
Milch300 g
-
Pfeffer¾ TL
-
Muskat½ TL
-
Sahne150 g
-
Eier4
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
679 kcal /
2841 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
29 g
Sód
1844 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 2/2024
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy