Urządzenia i Akcesoria
Kürbishummus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Portionen
Składniki
-
600 - 700 g Butternusskürbis, geschält, entkerntHokkaidokürbis mit Schale entkernt600 - 700 g
-
Knoblauchzehen nach Geschmack1 - 2
-
Olivenöl2 - 3 EL
-
3 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupftRosmarin, frisch Nadeln abgezupft3 Zweige
-
Salz2 ½ TL
-
Kichererbsen aus der Dose abgetropft220 g
-
HonigAhornsirup20 g
-
Wasser100 g
-
Cayennepfeffer, gemahlen¼ TL
-
Zitronensaft, frisch gepresst1 - 1 ½ EL
-
Tahina (opcjonalnie)1 - 2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
317 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles Kürbis
11 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Rote Rüben Hummus
10 min
Kürbis-Kichererbsen-Hummus
1 godz. 15 min
Bohnen-Paradeis-Aufstrich
10 min
Möhren-Hummus
50 min
Buchweizencracker mit Schwarzkümmel
1 godz.
Hummus von Rote Bete
15 min
Grüner Hummus
10 min
Karotten-Walnuss-Aufstrich
25 min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10 min
Rote-Rüben-Dip
15 min
Linsenaufstrich
30 min
Steirischer Käferbohnen-Humus
15 min