Birnenstrudel mit Vanillesauce (vegan)

Birnenstrudel mit Vanillesauce (vegan)

3.8 13 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    130 g
  • Rapsöl etwas mehr zum Einfetten
    15 g
  • Wasser lauwarm
    65 g
  • Salz
    ½ TL
  • Essig
    1 Spritzer
  • Haselnüsse, ganz
    40 g
  • Birnen reif, geviertelt, entkernt
    500 g
  • vegane Margarine
    75 g
  • Semmelbrösel
    75 g
  • Zucker
    35 g
  • Vanillezucker
    ½ TL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Zitronenschale, gerieben von einer Bio-Zitrone
    ½ TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    ½ TL
  • Rosinen
    40 g
Vanillesauce
  • Mandeldrink (z.B. Ja! Natürlich Bio Mandeldrink ungesüßt)
    500 g
  • Zucker
    30 g
  • Vanillezucker (siehe Tipp)
    1 TL
  • Speisestärke
    35 g
  • Kardamomkapsel
    1
  • Kurkuma, gemahlen (opcjonalnie) für die Farbe
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 319 kcal / 1332 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 331 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...