Veganer New York Cheesecake mit Beerentopping

Veganer New York Cheesecake mit Beerentopping

4.4 19 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 25 godz. 15 min
12 Portionen

Składniki

Mürbteigboden
  • Weizenmehl, glatt
    150 g
  • Zucker
    30 g
  • Butter vegan, zimmerwarm, in Stücken
    100 g
Cheesecake-Füllung
  • veganer Frischkäse zimmerwarm, z.B. Simply V
    850 g
  • Kokosnusscreme (siehe Tipp)
    250 g
  • Crème fraîche vegan, (siehe Tipp)
    150 g
  • Zucker
    180 g
  • Speisestärke
    4 EL
  • Vanille, gemahlen
    1 EL
  • Zitronensaft
    20 g
Beerentopping (am nächsten Tag)
  • Himbeeren, frisch etwas mehr zum Garnieren
    200 g
  • Erdbeeren frisch, etwas mehr zum Garnieren
    100 g
  • Speisestärke aufgelöst in 2 EL Wasser
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 507 kcal / 2122 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 28 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...