
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
-
mleka plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania250 g
-
żółtka3
-
masła30 g
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej40 g
-
rodzynek50 g
-
ciasta francuskiego (ok. 275 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
171.4 kcal /
717 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
89.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska