
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mleka, plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
- 3 żółtka
- 30 g masła
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 40 g mąki pszennej
- 50 g rodzynek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 717 kJ / 171.4 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 89.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drożdżówki-serca z dżemem
2 Std. 10 Min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 Std. 15 Min
Torcik Królowej Wiktorii
1 Std.
Ciasteczka z wiśniami
1h 30min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 Min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 Min
Świąteczne serniczki na patyku
6u.
Hot-dogowe muffiny
2 Std.
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 λεπτ.
Bakaliowiec
2h 50min
Racuchy na maślance
30 Min