Ślimaczki z budyniem i rodzynkami

Ślimaczki z budyniem i rodzynkami

4.7 481 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk

Składniki

  • mleka plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
    250 g
  • żółtka
    3
  • masła
    30 g
  • cukru
    50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej
    40 g
  • rodzynek
    50 g
  • ciasta francuskiego (ok. 275 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 171.4 kcal / 717 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 89.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...