Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mleka, plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
- 3 żółtka
- 30 g masła
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 40 g mąki pszennej
- 50 g rodzynek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 717 kJ / 171.4 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 89.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2h 30 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 Std. 45 Min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2h
Hot-dogowe muffiny
2h
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3h 10min
Racuchy na maślance
30 Min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1 godz. 15 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2 Std. 15 Min
Zapiekanka makaronowa
45 min