
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone oponki à la pizza
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
wody letniej220 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
liści tymianku, świeżych2 łyżeczki
-
sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na kawałki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
koziego sera, miękkiego (twarożku), podzielonego na kawałki150 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
kiełbasy chorizo (ok. 100 g)30 plastrów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
525 kcal /
215 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Sód
826 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska