
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone oponki à la pizza
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
220 g wody letniej
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
100 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g koziego sera, miękkiego (twarożku), podzielonego na kawałki
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 plastrów kiełbasy chorizo (ok. 100 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
525 kcal /
215 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Sód
826 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska