Pieczone oponki à la pizza

Pieczone oponki à la pizza

4.7 331 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk

Składniki

  • wody letniej
    220 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    400 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • liści tymianku, świeżych
    2 łyżeczki
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • koziego sera, miękkiego (twarożku), podzielonego na kawałki
    150 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • kiełbasy chorizo (ok. 100 g)
    30 plastrów
    30 plastrów salami, (ok. 100 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 525 kcal / 215 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 826 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...