Pieczone oponki à la pizza

Pieczone oponki à la pizza

4.7 335 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk

Składniki

  • 220 g wody letniej
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 100 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g koziego sera, miękkiego (twarożku), podzielonego na kawałki
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 plastrów kiełbasy chorizo (ok. 100 g)
    30 plastrów salami, (ok. 100 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 525 kcal / 215 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 826 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...