Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beef flank cut into pieces (4 cm x 5 cm)
- 4 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 40 g brown sugar
- 50 g soy sauce
- 70 g chilli broad bean paste (see Tips)
- 20 g sesame oil
- 40 g peanut oil
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
- 1 tsp sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811.5 kJ / 433 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1411.3 mg
Alternatywne przepisy
Pad kra pow
45min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15 Min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Korean fried chicken
4h
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Japanese ramen noodle soup
1 Std. 50 Min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40min
Chicken and Chinese sausage rice
50min
Korean Bo ssam
29h 20min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Chicken teriyaki
20 Min