![Korean beef bulgogi (TM6) Korean beef bulgogi (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d606a9e8-1a0e-48f2-a7c7-a0bd14519310/Derivates/23817c63-4dc7-41b2-bbff-760029236c75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beef flank cut into pieces (4 cm x 5 cm)
- 4 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 40 g brown sugar
- 50 g soy sauce
- 70 g chilli broad bean paste (see Tips)
- 20 g sesame oil
- 40 g peanut oil
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
- 1 tsp sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811.5 kJ / 433 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1411.3 mg
Alternatywne przepisy
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Chicken and Chinese sausage rice
50min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Korean fried chicken
4 Std.
Sticky chicken with infused rice and daikon
1 Std. 40 Min
Pad kra pow
45min
Honey BBQ Chicken
1h
Chicken teriyaki
20min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min