Urządzenia i Akcesoria
Prawn and chicken laksa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces1 stalk
-
brown onion (approx. 150 g), cut into halves1
-
garlic cloves4
-
macadamia nuts8
-
fresh bird's eye chillies trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing1 - 2
-
curry powder1 tsp
-
piece fresh ginger peeled5 cm
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
fresh coriander leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing2 sprigs
-
shrimp paste1 tsp
-
coconut milk450 g
-
butter20 g
-
water150 g
-
Chicken stock paste (see Tips)2 tsp
-
fresh kaffir lime leaves bruised8
-
fish sauce1 tsp
-
lime juice2 tsp
-
sea salt to taste¼ tsp
-
dried rice noodles (approx. 3 mm wide)200 g
-
skinless chicken thigh fillet cut into cubes (2 cm)200 g
-
peeled raw prawns300 g
-
bok choy cut into pieces180 g
-
bean sprouts for garnishing100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1071.8 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
2138 kJ /
509.1 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pad Thai noodles with prawns
30 min
Thai red curry paste
15 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 godz. 45 min
Asian-style mussels
30 min
Curry laksa
45 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Goan prawn curry
25 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min
Chiang Mai noodles
25 min
Thai green chicken curry
30 min
Quick massaman beef curry
40 min
Thai red chicken curry
30 min