Urządzenia i Akcesoria
Prawn and chicken laksa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces1 stalk
-
brown onion (approx. 150 g), cut into halves1
-
garlic cloves4
-
macadamia nuts8
-
fresh bird's eye chillies trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing1 - 2
-
curry powder1 tsp
-
piece fresh ginger peeled5 cm
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
fresh coriander leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing2 sprigs
-
shrimp paste1 tsp
-
coconut milk450 g
-
butter20 g
-
water150 g
-
Chicken stock paste (see Tips)2 tsp
-
fresh kaffir lime leaves bruised8
-
fish sauce1 tsp
-
lime juice2 tsp
-
sea salt to taste¼ tsp
-
dried rice noodles (approx. 3 mm wide)200 g
-
skinless chicken thigh fillet cut into cubes (2 cm)200 g
-
peeled raw prawns300 g
-
bok choy cut into pieces180 g
-
bean sprouts for garnishing100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1071.8 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
2138 kJ /
509.1 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai chilli chicken and basil
30 min
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Thai red curry paste
15 min
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Thai green curry paste
10 min
Quick massaman beef curry
40 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 godz. 45 min
Curry laksa
45 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min
Chiang Mai noodles
25 min
Thai red chicken curry
30 min
Thai green chicken curry
30 min