Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing
- 1 tsp curry powder
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh kaffir lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 300 g peeled raw prawns
- 180 g bok choy, cut into pieces
- 100 g bean sprouts, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2138 kJ / 509.1 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1071.8 mg
Alternatywne przepisy
Thai green chicken curry
30 min
Thai red pork curry
35min
Chiang Mai noodles
25min
Curry laksa
45 min
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Thai beef salad
1 godz. 20 min
Thai red chicken curry
30 min
Thai-style fish cakes
30 min
Thai red curry paste
15min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Coconut fish curry
1h 10min