Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra virgin olive oil
- 300 g vegetables (e.g. celery, carrots, leek), cut into pieces (see Tips)
- 1 garlic clove
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 50 g tomato paste
- 4 sprigs mixed fresh herbs, of choice, leaves only (see Tips)
- 100 g rock salt
- 30 g red wine
- 1 dried bay leaf
- 300 g beef mince
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 6169.9 kJ / 1474.6 kcal
- Białko
- 65.5 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 102.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.8 g
- Błonnik
- 22.3 g
- Sód
- 39207.6 mg
Alternatywne przepisy
Slow Cooked Corned Beef and Cabbage
6 Std.
Braised Lamb Shanks
3u. 35min
Chicken stock paste
45min
Meat stock paste
45min
Curried sausages
40min
All-Purpose Meat Rub
5min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49h 5min
Celery salt
20min
Swedish meatballs and mash
50min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 Std. 30 Min
Tomato passata
1 Std. 40 Min
French onion dip
45min