Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de biscuits Graham, brisés en morceaux, et un peu plus pour garnir
- 30 g de noix de coco râpée, non sucrée
- 85 g de poudre de gélatine à saveur d'ananas
- 85 g d'eau
- 70 g de rhum blanc Malibu à la noix de coco
- 395 g de crème à fouetter, 33% à 35 % de m.g.
- 450 g d'ananas frais, en cubes ou en morceaux
- 30 g de sucre
-
noix de coco grillée, pour décorer
lub biscuits Graham, écrasés, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2870.7 kJ / 686.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 209.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Margarita aux agrumes
10 Min
Pizza à la mozzarella de noix de cajou (Matthew Kenney)
Brak ocen
Courge poivrée farcie faible en glucides
Brak ocen
Crème glacée au beurre d'arachides
8 Std. 20 Min
Crème glacée double vanille
12h
Trempette S'mores
Brak ocen
Gruau d'avoine épointée
35 dk
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30 Min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20 dk
Verrines de gâteau au fromage à l'ananas
3h 50min
Biscuits Biscoff à l'avoine
30 Min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 Min