Poulet au quatre-épices, purée de butternut au gorgonzola

Poulet au quatre-épices, purée de butternut au gorgonzola

4.3 261 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 4 blancs de poulet
  • 1 c. à café de quatre-épices et 1 pincée
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1 c. à soupe d'huile de tournesol
  • 400 g d'eau bouillante
  • 500 g de courge butternut en dés d'1 cm
  • 250 g de pommes de terre farineuses en dés d'1 cm
  • 120 g de gorgonzola dont 80 g en morceaux et 40 g émietté
  • 50 g de cerneaux de noix de Grenoble

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 406 kcal / 1698 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...