Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux, et 1 noisette pour la plaque
- 2 c. à soupe de miel
- 65 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 60 g de fécule de pomme de terre
- 5 g de levure chimique
- 90 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 352 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes parisiennes
4 Std. 5 Min
Tarte au chocolat et confiture de lait
4h 55 min
Petits paniers abricots et pistaches
20 godz.
Meringues fondantes chocolat-amande
2 godz. 30 min
Financiers aux amandes
20min
Petits bonshommes aux épices
1 godz.
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche tressée
14h 40min
Cake aux fruits confits
4 Std. 30 Min
Brioche italienne
3ωρ. 15 λεπτ.
Cake au citron
1h 50min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min