![Spanish Tortilla - Tortilla Española Spanish Tortilla - Tortilla Española](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81B98B2A-3F9F-456E-9528-DACA5446BF30/Derivates/0A169EEB-17C7-4E5F-9F06-F4FEB2BACDFA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g olive oil, plus extra for frying
- 100 g water
- 200 g onions, sliced (2 mm)
- 500 g waxy potatoes, (e.g. Maris Piper), peeled and sliced (5 mm)
- 1 tsp fine sea salt
- 6 large eggs
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1303 kJ / 311 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Red Lentil Soup
40p
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 Min
Chickpea Stew with Vegetables
50 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Green Pancakes with Ham and Cheese
55 min
Pasta Amatriciana
30min
Chicken Strips with Tomato Mascarpone Sauce and Broccoli Salad; Fruit Sorbet
40p
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h