Wersje kompatybilne
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto alla genovese
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 30 g di pinoli
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Insalata di patate e fagiolini
- 500 g di acqua
- 400 g di patate sbucciate, a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di fagiolini verdi freschi spuntati, a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2385.8 kJ / 570.3 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 376.5 mg
Alternatywne przepisy
Fagiolini e taccole al vapore
40 Min
Patate lesse
40 Min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 dk
Patate e fagiolini al pesto
35 dk
Patate e zucca al vapore
25 Min
Fagiolini in gremolada
30 Min
Contorno di cavolfiore al forno
30 Min
Cavolfiori e cavoletti di Bruxelles a vapore
20 min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1sa
Insalata di riso (TM6)
40 Min
Patate e fagiolini al pesto (TM6)
35 dk