Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto nero
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 110 g di burro a pezzi
- 200 g di zucchero
- 3 uova
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di sale
- 100 g di farina tipo 00
- 1000 g di acqua
Variegatura al cioccolato bianco
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di vaniglia burbon in polvere
- 50 g di zucchero
- 20 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1216.6 kJ / 290.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 130.7 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake patate e speck
2sa
Panini morbidi al sesamo segnaposto
4 godz.
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2h 30min
Sfoglia alla crema gianduia e nocciole tostate
45min
Antipasto misto di mare con grissini
3 Std. 30 Min
Tiramisù wafer e crema gianduia
5 godz. 30 min
Cheesecake al torroncino
4sa 30 dk
Cocktail Rossini
10 Min
Lasagna radicchio e salsiccia
2sa
Torta della nonna (TM6)
1 Std. 30 Min