Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 24 mesi)
- 100 g di mandorle pelate
- 10 - 15 foglioline di menta fresca (circa 5 g)
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di panna (min. 30% di grassi), fresca
- 50 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 6488 kJ / 1551 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 146.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.4 g
- Błonnik
- 13.2 g
- Sód
- 1376.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto light basilico e noci
10min
Pesto di pistacchi
10min
Pesto di pistacchi e speck
20 Min
Pesto di carote e noci
10min
Pesto di prezzemolo
10min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10min
Pesto di nocciole
10min
Pesto di mandorle
10min
Tiramisù all'arancia e pistacchi
3 Std. 30 Min
Crostini con crema di nocciole e funghi
40 Min
Lasagnetta con zucca e funghi
1h 15min
Pesto di noci
15min