Pesto di mandorle e menta
TM6

Pesto di mandorle e menta

4.6 (10 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 24 mesi)
  • 100 g di mandorle pelate
  • 10 - 15 foglioline di menta fresca (circa 5 g)
  • 50 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi), fresca
  • 50 g di latte
  • ½ cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 Ricetta completa
Kalorie
6488 kJ / 1551 kcal
Białko
45 g
Węglowodany
14.9 g
Tłuszcz
146.2 g
Tłuszcz nasycony
45.4 g
Błonnik
13.2 g
Sód
1376.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy