![Pesto di mandorle e menta Pesto di mandorle e menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/088eec3d-3236-4174-93a4-6db382ba1442/Derivates/1674373c-e391-4f29-aaaf-bd593ea3dbf3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 24 mesi)
- 100 g di mandorle pelate
- 10 - 15 foglioline di menta fresca (circa 5 g)
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di panna (min. 30% di grassi), fresca
- 50 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 6488 kJ / 1551 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 146.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.4 g
- Błonnik
- 13.2 g
- Sód
- 1376.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini freddi vegetariani con salsa piccante (TM6)
1 godz.
Insalata di pasta estiva con frutta e verdura
30 min
Lasagnetta con zucca e funghi
1h 15 min.
Crostata salata alle mandorle con zucchine
1 godz. 30 min
Pesche sottovuoto con crema alle nocciole
2h
Mojito alle more
2h 45min
Risotto integrale ai profumi mediterranei
45 min
Granita al pistacchio
6 Std. 30 Min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10 min
Granita alle mandorle e lime
10 min
Risotto ai profumi d'estate
30 min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1 godz. 10 min