Babyfreundlicher Rindseintopf mit Champignons und Oliven

Babyfreundlicher Rindseintopf mit Champignons und Oliven

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 Portion

Składniki

  • Paprikapulver, geräuchert
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Weizenmehl
    50 g
  • Rindsgulaschfleisch geputzt, in Stücken (2 cm)
    800 g
  • Olivenöl plus 15 g
    3 EL
  • Zwiebeln geviertelt
    150 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe (siehe Tipp)
    2 TL
    2 Hühnerbrühwürfel (für 0,5 l), zerbröckelt (siehe Tipp)
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Thymian, frisch gewaschen, nur Blätter
    4 Zweiglein
  • Rosmarin, frisch gewaschen, nur Blätter
    2 Zweiglein
  • Wasser
    800 g
  • frische Champignons geputzt, geviertelt
    150 g
  • grüne Oliven, entkernt halbiert (siehe Tipps)
    80 g

Wartości odżywcze na 160 Gramm

Kalorie 234 kcal / 980 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...