Menü: Spargel mit Käse-Reis, Zitronen-Hollandaise und Beerenschaum

Menü: Spargel mit Käse-Reis, Zitronen-Hollandaise und Beerenschaum

4.3 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Spargel und Reis
  • grüner Spargel unteres Drittel geschält
    500 - 700 g
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    30 g
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    1 geh. TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l), zerkrümelt
  • Basmatireis
    200 g
Beerenschaum
  • Zucker
    140 g
  • gemischte rote Beeren, gefroren
    500 g
  • Zitronensaft
    10 - 30 g
  • Eiweiß
    1
Zitronen-Hollandaise
  • Butter in kleinen Stücken
    200 g
  • Wasser
    30 g
  • Zitronensaft
    20 - 30 g
  • Eidotter
    3
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 616 kcal / 2580 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 916 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...