Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, en morceaux
- 100 g d'eau minérale
- 100 g de lait
- 25 g d'huile neutre
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1036 kJ / 247 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45min
Pides aux trois fromages
1 Std. 40 Min
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2h 10min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1h 5min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Simit
2h 10min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Msemen
40min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Pizza lahmacun à la turque
1h