Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 90 g de sucre en poudre
-
70
g de farine de riz
lub 70 g de fécule de maïs - 3 pincées de vanille Bourbon en poudre
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 660.5 kJ / 156.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zaalouk d’aubergine
45 min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min
Lassi à la mangue
5 Min
Zaalouk de chou-fleur
30min
Lassi au safran
10min
Petites crêpes à la crème de lait et pistache (Katayef achta)
50min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15min
Jus d'avocat aux dattes
5 Min
Mhalabieh (entremets libanais) et cigarettes russes
2sa 35 dk
Cheesecakes en verrine
3 godz. 5 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 godz. 40 min
Cake citron-pavot
1u. 45min