Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 90 g de sucre en poudre
-
70
g de farine de riz
lub 70 g de fécule de maïs - 3 pincées de vanille Bourbon en poudre
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 660.5 kJ / 156.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1h 5min
Harira
7h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Petites crêpes à la crème de lait et pistache (Katayef achta)
50min
Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)
12h 45min
Mhalabieh (entremets libanais) et cigarettes russes
2u. 35min
Zaalouk d’aubergine
45 min
Jus d'avocat aux dattes
5 Min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15min
Soupe à la coriandre
50min
Cake citron-pavot
1 godz. 45 min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min