
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 400 g de farine blanche type 45 et un peu pour le plan de travail
- 200 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 3 brins de persil plat frais effeuillés
- 1 piment doux mariné, équeuté et épépiné
- 80 g d'oignon jaune coupé en deux
- 150 g de tomate coupée en deux
-
200
g de viande de bœuf hachée
lub 200 g de viande d'agneau hachée - 40 g d'huile d'olive
- 50 g de concentré de tomate
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de paprika fort en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 379.3 kcal / 1589.5 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Błonnik
- 3.1 g