Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 克 水
- 2 片 去骨雞腿排
- 2 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 米酒
- 4 條 剝皮辣椒
- 6 片 薑 ,切薄片
- 4 - 6 朵 乾香菇 ,洗淨泡軟,切條約1公分寬
- 2 根 青蔥 ,只取蔥白
- 冰水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 963.9 kJ / 230.6 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 115 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 559.9 mg