怪味雞

怪味雞

5.0 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 人份

Składniki

  • 花椒粒
    1 大匙
  • 去皮去骨雞胸肉
    1 片
  • 1 茶匙
  • 切段,約7公分
    1 支
  • 蒜頭 對切,或拍開
    6 克
  • 切片
    3 克
  • 1900 克
  • 冰水
  • 1 大匙
  • 熟白芝麻
    2 茶匙
  • 蒜頭
    5 克
  • 白芝麻醬
    25 克
  • 醬油
    20 克
  • 烏醋 或鎮江醋
    20 克
  • 辣油和辣渣
    45 克
  • 小黃瓜 切片,約7公分長,0.2公分寬
    1 根
  • 青蔥 切絲
  • 芝麻 (任一種類)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1235 mg
Białko 26.2 g
Kalorie 1859.8 kJ / 444.9 kcal
Tłuszcz 29.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 63 g
Węglowodany 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...