Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 米酒
- 75 克 醬油
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 30 克 糖
- 20 克 蒜頭
- 1 支 紅辣椒 (大型) ,切段,約4公分
- 300 克 牛小排 ,去骨,厚切約4公分
- 1 片 乾月桂葉
- 1 茶匙 白胡椒粒
- 1700 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1085.5 kJ / 259.7 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 441.7 mg